PRÁVĚ ČTETE

Svatba Adély a Honzy | hruškový sad, Lom u Mostu...

Svatba Adély a Honzy | hruškový sad, Lom u Mostu

adela-honza-01

I takto může vypadat sen jedné nevěsty. Přírodní svatba na louce pod širým nebem, v dobře známém prostředí a v jemných tónech růžové. Kreativní a šikovná nevěsta se dokonce postarala i o úžasný nahatý svatební dort a milý sweet bar. A všechno to krásně zachytila Deny photography.

adela-honza-02
adela-honza-03  adela-honza-04
adela-honza-05
adela-honza-06

Očima nevěsty Adély

S Honzou jsme spolu již 7 let. 5 let spolu žijeme a proto byl nejvyšší čas, abychom se vzali. Ač na tradice moc nejsem, v tomto jsem měla jasno. Můj nynější muž začal intenzivně mluvit o dítěti a já mu řekla, že pokud si mě nevezme, tak žádné dítě nebude (úsměv).

Letos v lednu to ale konečně přišlo a já byla zcela nečekaně požádána o ruku. Druhý den na to jsem hned začala s plánováním mé vysněné svatby. Protože jsme si svatbu platili sami, rozhodli jsme se pro skromnější svatbu doma, avšak se vším všudy. Jelikož jsem již předtím sledovala různé svatební portály, ve stylu svatby jsem měla jasno. Bydlíme na samém konci malého města Lom a máme přírodu „co by kamenem dohodil“. Proto byla přírodní svatba jasnou volbou. Snoubenec se vším souhlasil, a tak jsem se mohla vrhnout do realizace.

adela-honza-07
adela-honza-08
adela-honza-09
adela-honza-10
adela-honza-11
adela-honza-12  adela-honza-13

Po výběru termínu jsme se poohlížet po různých místech, kde by se mohl konat obřad. Nakonec jsme vybrali to nejlepší místo, které jsme mohli. A to přímo na louce před domem, která je ale obklopená sadem a potokem, přes který jsme si svépomocí museli vyrobit lávku. Posekat okolní porost a ejhle, nádherné a romantické zákoutí bylo na světě.

Poté následovala výroba oznámení, dekorací, slavobrány a dalších doplňků, které bylo v našich silách. Klíčové ale bylo použít co nejvíce přírodních materiálů od juty, přes dřevo, květy, až k obyčejnému kraftovému papíru. Po koupi obleku od skvělé české značky BANDI VAMOS následovala výroba prstenů z vlastního zlata dle našeho návrhu od Zlatnictví Orin Most a návštěva úžasné návrhářky a krejčové v jedné osobě Lenky Rezkové, která mi ušila šaty přesně podle mých představ. Krajka na šaty byla zakoupena v Atelieru Moravec.

Potom už zbývalo zajistit živou hudbu na obřad v podobě 4 saxofonistů a jednoho kytaristy, který doprovázel svatební slib. DJ na večerní party, která se konala na naší zahradě a objednávka květin v Květince u Štěpány, která mi uvázala nejen všechny květiny, ale připravila vše do váz na stůl a doručila až k domu v den svatby.

adela-honza-14
adela-honza-15  adela-honza-16
adela-honza-17

V předvečer našeho dne jsme společně se svědkyní a mou tetou připravily raut. Babička a maminka uvařily dva guláše, jeden byl z divokého prasete, které jsme vyhráli na městském plese, takže se náramně hodilo a mohlo se jít na kutě. Ráno v den svatby jsem dodělala všechny laskominy na sweet bar, včetně 10 kg nahého dortu a mohla jsem se jít chystat.

Ve 14 hodin se konal obřad, na který jsem došla, jak jinak než pěšky, za doprovodu tatínka, zatímco svatebčané včetně ženicha už nedočkavě čekali na louce. Poté následoval svatební slib, který jsme ale vůbec nečekali a musím říct, že svatebčané byli též mile překvapeni. Kromě házení kytice a sundávání podvazku (to by si ženich nemohl odpustit) se žádné tradice nekonali. Po focení a neplánovaném únosu nevěsty už odpoledne probíhalo ve volném stylu, přesně tak jak jsme chtěli. Žádné upocené košile, ale pohodlné oblečení, tanec, jídlo, pití a pár nenucených soutěží, které ale nepůsobily vůbec trapně. Já jsem musela mít celé odpoledne svetřík, protože foukal dost studený vítr, ale nemyslím si, že to bylo na škodu.

Náš krásný, vysněný den jsme si užili na 100%.

adela-honza-18
adela-honza-19  adela-honza-20
adela-honza-21


fotografie Deny photography | šaty nevěsty Lenka Rezková fashion | oblek ženicha Bandi Vamos | kytice a květinová výzdoba Květinka U Štěpánky | prstýnky Zlatnictví & Antik Orin | svatební dort a dezerty Desserts Magnifique




SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba