Na den přesně po deseti letech

foto a video JANA BUŠKOVÁ

jana-petr-01

Seznámili jsme se přes internet. Mně bylo 16 a Petrovi 29. Vstávají vám vlasy hrůzou? To je teprve začátek. Svatbu jsme měli v červenci 2005 venku pod rozhlednou, hned po maturitě, v mých devatenácti. Né, že bychom museli, chtěli jsme. Povedla se na výbornou a hned ten den jsem od Petra slyšela, že si ji musíme za 10 let zopakovat.

Nápad to byl krásný, ale nikdy by mě nenapadlo, že ho převedeme ve skutečnost, a ještě v tak velkém měřítku. Během deseti let se však udála spousta věcí. Narodily se nám dvě děti, zařídili jsme si nějaký ten byt, první dovolená u moře, i když ne zrovna v Jugoslávii. A ten samý rok pak přišlo na události velmi bohaté září. Živě si vybavím situaci u doktora, který si mě zavolal do ordinace k manželovi, aby mi oznámili Petrovu rakovinu.

jana-petr-02
jana-petr-03
jana-petr-04
jana-petr-05

Sice jsme absolutně netušili, co nás čeká, vzdávat se ale nehodlal nikdo. Těsně před zahájením léčby tak vznikl ještě náš nejmladší, Josífek. S rakovinou, léčbami, operacemi i komplikacemi jsme bojovali průběžně dva roky. Na moc zábavy a oslav člověk zrovna neměl chuť. S lepšími výsledky se situace obrátila.

Vznikl tak nápad na oslavu cínového výročí s přáteli za všechny ty uniklé narozeniny i setkání. Navíc snubní prstýnek Petr již nějakou dobu nenosil, protože výrazně zhubl. Přímo se nabízelo předat si také prstýnky. Ani společných fotek jsme po dobu nemoci moc neposbírali a moc jsem si přála, aby se na našich společných vzpomínkách kromě fotografa podílela i kameramanka. A abychom si výročí užili přesně podle našich představ, rozložili jsme oslavu hned do několika dní – na rodinnou část a část s přáteli.

jana-petr-06
jana-petr-07
jana-petr-08
jana-petr-09

Na den přesně, po deseti letech, jsme si obnovili slib v nejužším kruhu s dětmi a blízkými přáteli, svědky Pepou a Míšou, oddávajícím Jiřím Suchardou, fotografy a kameramankou. Jirka nás oddával i před deseti lety – byl to navíc on, kdo nás s Petrem na internetu propojil. Jana Bušková za námi přijela s kamerou více než 200 km a ač jsme se do té doby nikdy nesetkali, okamžitě jsme si ji zamilovali. Ani děti její přítomnost vůbec nezaskočila.

Obřad předcházela celá spousta zajímavých okamžiků. Fotografové v jednu chvíli jezdili po městě a sháněli mi bílé květiny, místo květinářky mi rázem pletla věneček kadeřnice Terezka, a naprosto nevypočitatelně na několik měsíců zarostlém poli, spíše toho času už rozkvetlé louce, kde měl být po obřadu piknik, začal hned ráno řádit traktor se sekačkou.

jana-petr-10
jana-petr-11
jana-petr-12
jana-petr-13
jana-petr-14
jana-petr-15

Za všechny tyto šílené situace jsem ráda, protože jen díky tomu výročí dopadlo paradoxně skvěle. Po obřadu jsme na poli rozložili piknik. Naši kluci se dobře bavili skládáním kupiček trávy a skákáním do nich, takže ani nedošlo na můj obávaný scénář honění dětí po celém poli místo klidného posezení. Přátelé si po pikniku vzali děti na starost a my se vydali natáčet k lesu jen ve třech.

K večeru, po horkém dni, se k nám unavený Josífek už nepřipojil. Společně s ostatními jsme připravili oheň a buřty, a díky velké pomoci přátel si pak užili ještě i krásné posezení u ohniště a rodinné blbiny na poli. To bylo přesně to, co jsme po těch letech potřebovali. Z celého dne vzniklo video, které předčilo naše očekávání.


svatební video Jana Bušková // vizážistka a kadeřnice Monika Hüblerová



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

  1. Wow! Amazing wedding photos!

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba