Tento víkend jsem zabloudila na farmářské trhy, zase a znovu, a viděla jsem tam to množství jahod. Jé, jahodová sezóna nám začala a tak si dnes ukážeme, jak zchladit a zároveň sladce osvěžit nápaditým mini dezertem svatební hosty. A pokud právě nechystáte svatbu, určitě se vám tento šikovný recept bude hodit na letní párty při jakékoliv příležitosti.
Na přípravu jahůdek v jogurtu budeme potřebovat:
jahody
bílý smetanový jogurt (nebo třeba s příchutí dle chuti)
plech
pečící papír
mraznička
Pracovní postup
{jeden} Dnes to bude opravdu snadné, takže nám bude postačovat jenom krok číslo jedna. Jahody necháme buďto v celku, nebo je můžeme přepůlit. Namočíme je do jogurtu, nejlépe smetanového, protože je mnohem hustší než jeho nízkotuční bratři. A pokládáme na tácek, talíř nebo rovnou desku s pečícím papírem, který pak vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout. Pokud chceme dosáhnout hrubší vrstvu jogurtu kolem jahody, tento postup opakujeme.
Vidíte, klidně si k přípravě tohoto dezertu zavolejte malé pomocníky. Určitě je to bude bavit minimálně tak, jako vás, jestli ne i o něco víc. A pak ta sladká, svěží odměna pro všechny…
Cinkitoo
17 května
Mňam, tak až budu mít domácí jahůdky, určitě zkusím 🙂
Martina(Dulce de Leche)
17 května
kraasne,a este k tomu aj dietne,co sa mi hodi:)))